Geen techniek nodig!


Mijn eerste blog.  Ja zelfs het eerste blog dat ik schrijf in mijn leven!  

Ik zal hier regelmatige iets schrijven over mijn ervaring als Creatief Loopbaancoach, of een inzicht dat een cliënt kreeg. 

Maar om te beginnen wil ik iets schijven over de start van mijn opleiding. 

Mijn lief en ik zaten te praten over mijn gevoel dat ik wel met werk bezig was, maar niet vanuit mijn hart. 

Joke* een vriendin van haar had enkele jaren geleden een opleiding tot creatief coach gevolgd bij iemand in Zeist. 

Ik heb een gesprekje met Joke gehad. Mijn belangrijkste opmerking was: “Ik ben geen beeldend iemand. Als ik iets beeldends maak heeft dat het niveau van een kind uit groep 6 (dit is een ‘beperkende overtuiging’, zie volgende blog). 

“Dat is juist fijn!” Riep ze blij. “Het gaat er niet om dat je mooi kunt tekenen, het gaat erom dat je tekent wat in je hart zit en niet in je hoofd. Er is geen techniek nodig. Dat stelde me gerust, maar een beperkende overtuiging is hardnekkig. 

Dus was ik best nog onzeker.

Toch nam ik contact op met Alien Verhoef van Studio Mattias. De kennismaking was een beleving op zich; 3 uur later ging ik pas naar huis met een gevoel: “Dit is het, dit is wat ik wil!!” 

De opleiding was liefdevol confronterend, gaf veel inzicht, was beslist ook heel leuk, ik heb zo ongelooflijk veel geleerd. 

Zelfs zoveel dat ik van mijn medestudenten niet meer mag zeggen dat ik niet kan tekenen…… Deze opmerking maakten ze naar aanleiding van de tekeningen die ik maakte in mijn ‘Levensboekje’ (hierover meer in een volgend blog).


Mijn volgende blog zal ik schrijven over ‘Beperkende overtuigingen’ en het nut ervan en hoe je ze kan omzetten in positieve overtuigingen, waardoor je geen belemmeringen ervan meer ondervindt.


* Gefingeerde naam.